Opis | Ilość | Zawartość w [µg] | Witaminy K |
Cielęcina, udziec, duszony | 85 g | 6 | mało |
Frankfurterki, kurczak | 1 sztuka | | mało |
Frankfurterki, wołowin i wieprzowina | 1 sztuka | 0.8 | mało |
Frankfurterki, wołowina | 1 sztuka | 0.8 | mało |
Gulasz wołowy, pakowany | 1 szklanka | 14.4 | średnio |
Indyk, paszteciki, panierowane, smażone | 1 sztuka | 9.9 | mało |
Indyk, wszystkie rodzaje, ciemne mięso, pieczone | 85 g | 3.3 | mało |
Indyk, wszystkie rodzaje, podroby, duszone | 85 g | 3.3 | mało |
Jagnięcina, nóżki, 1/4 tłuszczu, pieczone | 85 g | 3.6 | mało |
Jagnięcina, schab, 1/4 tłuszczu, pieczona | 85 g | 4.1 | mało |
Kiełbasa wieprzowa, świeża, gotowana | 2 plasty | 0.1 | mało |
Kiełbasa wieprzowa, świeża, gotowana | 1 plaster | 0.1 | mało |
Kurczak, pierś, ze skórką, smażone | pół piersi | 3.4 | mało |
Kurczak, udko, pieczone | 1 udko | 2 | mało |
Pieczeń z indyka, bez kości, zamrażane, przyprawiane, jasne i ciemne mięso, pieczone | 85 g | 0.6 | mało |
Rolada drobiowa | 2 plastry | | mało |
Salami, gotowane, wieprzowe i wołowe | 2 plastry | 1.8 | mało |
Salami, suche, wieprzowina, wołowina | 2 plastry | 0.3 | mało |
Szynka, krojona | 2 plastry | | mało |
Wędlina wieprzowa i wołowa, świeża, gotowana | 2 plastry | 0.4 | mało |